fbpx

    Koncert - Spirituál kvintet

    Koncert - Spirituál kvintet
    Datum konání:
    st, 19. prosinec 2018, 19:00
    Kategorie:
    koncert
    Vstupné:
    300 Kč

    5+1 zdarma

    Spirituál kvintet je nejstarší, a dnes již zcela neoddiskutovatelně legendární česká folková skupina. O čemž svědčí mimo jiné i to, že pětapadesátiny své činnosti oslavil tento soubor v říjnu roku 2015 hned pěti vyprodanými koncerty v Lucerně, loňské osmdesáté narozeniny svého kapelníka Jiřího Tichoty pak koncertem pro vyprodanou Tipsport Arenu v pražkých Holešovicích.


    Spirituál kvintetem prošla řada osobností, které se významně uplatnili i na sólové dráze. Za všechny můžeme jmenovat Jana a Františka Nedvědovi, Karla Zicha nebo Evu Lifkovou. Skupina se mimo domácí scénu představila i na pódiích v Austrálii, Spojených státech amerických, na Kubě, v Chile, dokonce i v Etiopii.

    Rozepisovat se o dlouhé historii Spirituál kvintetu by bylo nošením dříví do lesa. Od roku 1960, kdy vznikl, se stal nedílnou součástí české kulturní scény, stálicí, jakou jistě zaznamenal každý milovník nejen folkové hudby. A tento stav je trvalý i v jedenadvacátém století.

    Spirituál kvintet na vánočních koncertech představuje program, který posluchačům přináší písně z přebohaté pokladnice adventních a vánočních skladeb dvou kontinentů - Starého a Nového světa. Od méně známého českého vánočního repertoáru, přes písně anglické, španělské, italské, až po ty, které k nám doputovaly zpoza oceánu.

    Jiří Tichota, Dušan Vančura, Zdena Tichotová, Jiří Cerha, Veronika Součková, Jiří Holoubek a Pavel Peroutka. To je Spirituál kvintet roku 2018, roku své osmapadesáté sezony.

    KD Kyje, Šimanovská 47, Praha 14
    info@kdkyje.cz

    Pokladna: 724 099 889, 226 220 533
    Online prodej zde

    Pokladna v KD Kyje je otevřena každou středu od 15 do 18 hodin a vždy hodinu před akcí. Vstupenky lze zakoupit také v kavárně na Plechárně Černý Most (pondělí až pátek od 14 do 21 hod., v sobotu a v neděli od 12 do 21 hod.) nebo online