fbpx

    ZRUŠENO / Biograf Kyje: Pěkně tučná sebeláska

    ZRUŠENO / Biograf Kyje: Pěkně tučná sebeláska
    Datum konání:
    st, 20. květen 2020, 19:00 - 21:00
    Kategorie:
    kino

    Film o přijetí sebe sama a o tom, že je OK, vážit víc kilo. Debatovat bude umělkyně Káča Olivová.

    Příliš dlouho si nevážily vlastních životů a čekaly, až zhubnou. Odkládaly nákup nových šatů, tančení na diskotékách nebo hledání partnera. Jednoho dne si ale řekly „dost!“. Film Pěkně tučná sebeláska sleduje příběhy mladých žen ze Skandinávie, které unavilo nenávidět sama sebe a stydět se za svůj vzhled. Hrdě říkají, že jsou tlusté. Chtějí, aby je společnost respektovala a každý den používají svá těla jako aktivistický nástroj v boji s okolím, které je znevažuje. Pěkně tučná sebeláska dokáže měnit pohled na to, co je krása a co je „normální“, navíc vás seznámí s partou vtipných a energických žen, které neztrácejí sebevědomí.

    Pozvání na debatu po projekci přijala Kateřina Olivová, česká umělkyně, která absolvovala Ateliér tělového designu na Fakultě výtvarných umění VUT v Brně. Předmětem její tvorby je tedy zejména tělo, nahé, přirozené, takové, jaké je. Věnuje se performanci a v roce 2018 se dostala do finále Ceny Jindřicha Chalupeckého.

    Vstupné: 50 Kč, akce 5+1 

    KD Kyje, Šimanovská 47, Praha 14
    info@kdkyje.cz

    Pokladna: 724 099 889, 226 220 533
    Online prodej zde

    Pokladna v KD Kyje je otevřena každou středu od 15 do 18 hodin a vždy hodinu před akcí. Vstupenky lze zakoupit také v kavárně na Plechárně Černý Most (pondělí až pátek od 14 do 21 hod., v sobotu a v neděli od 12 do 21 hod.) nebo online